Patisserie

Onze patisserie is kunst om op te eten. Een lust voor het oog. Zacht en romig van smaak.
Die volle smaak creëren wij door het gebruik van Guernseyboter.
Direct afkomstig van de apothekers op vier poten van het eiland Guernsey.

Prachtige vorm

Een gebakje van puur Tamminga, daarover wordt enthousiast verteld. Omdat we onze patisserie prachtig vormgeven. Maar ook omdat onze gebakjes een verfijnde structuur en een luchtige samenstelling hebben. Elke smaak proef je. Daarnaast kun je ook nog steeds bij ons terecht voor de klassieke moorkop, bananensoes of tompouce.

Beleving

De receptuur is essentieel in de patisserie. Onze taartjes hebben minimaal drie componenten. Ze sluiten prima op elkaar aan en zijn afzonderlijk goed herkenbaar. De uitdaging voor de klant is om ze te proeven. Een heel persoonlijke beleving. Altijd weer boeiend.

Eten met de ogen

Neem nou ons champagnegebakje. Dat eet je eerst met je ogen. Mooi in chocolade gevouwen. Je ziet al de verfijnde smaakcombinatie, voordat je iets proeft. Dat is de verdienste van onze patissier. Het feest wordt volledig wanneer je de smaken gaat onderscheiden in de mond.

“Onze patisserie heeft een verfijnde structuur waarin de smaken helemaal tot hun recht komen” 

Tjeerds tip van de maand

“Gebruik voor de grap eens alle zintuigen om een gebakje te ‘proeven’.
Maak er een foto van. Welke geuren herken je?
En ten slotte: welke smaakcomponenten kun je allemaal onderscheiden?
Ik garandeer je, dat experiment wil je veel vaker doen!”