Chocolade

Het geheim van onze chocolade ligt in Tanzania.
Voor de duurzaam geteelde cacaobonen krijgen boeren een eerlijke prijs.
De innovatieve fermentatie haalt het beste uit de bonen naar boven.
De cacao is excellent van kwaliteit, geur en smaak.

Herleidbaar

Onze chocolade is gemaakt van cacaobonen die altijd te herleiden zijn naar een boer. Meestal een boer in Tanzania, aangesloten bij de Biolands Group. Voor de grand cru’s onder de cacaobonen krijgen zij een eerlijke prijs. We zijn trots dat we hun bonen mogen gebruiken.

Origine chocolate

Onze Tanzania-chocolade van de Biolands-plantages is een prachtig voorbeeld van origine chocolate. De smaak ervan wordt bepaald door de bodemgesteldheid en het klimaat. Onze origine chocolate uit Tanzania is zeer zuiver van smaak.

Soorten Bonbons

Weet je het verschil tussen een vormbonbon en een handgemaakte glaceerbonbon? Bij de eerste beginnen we met een omhulsel van chocolade. Daar spuiten de we de vulling in. Bij een handgemaakte bonbon beginnen we juist bij de vulling. Die dompelen we in de chocolade.

Geslaagd

Wil je chocolade maken, dan is de verwerkingstemperatuur belangrijk. Als die niet klopt, krijg je geen mooi eindproduct. Dat product is geslaagd als het een mooie glans en hardheid heeft en als het breekt met een lekker krakgeluid. Al onze chocolade moet daaraan voldoen.

Miniatuur

Iedere bonbon is een miniatuurtje in smaak. De smaakbeleving is geconcentreerd in één hap. We moeten dus erg overtuigd zijn van de receptuur van de bonbon, voordat we die gaan maken. Van chocolade zou je gelukkig worden áls je er heel veel van eet. Wees ervan overtuigd: ook met minder chocolade kun je al puur genieten!

“De chocoladebeleving is natuurlijk legendarisch”

Floors tip van de maand

“Leg twee bonbons van Tamminga puur genieten op een apart schoteltje naast je thee of koffie.
Neem bij het eerste kopje een vormbonbon en bij het tweede kopje een handgemaakte bonbon.
Probeer nu eens te onderscheiden wat je bij elk van de bonbons vooral proeft.”