IJs

Ons ijs is ambachtelijk gemaakt uit de A2-melk van Guernseykoeien.
Gezond en onweerstaanbaar lekker. Gemaakt met respect voor de natuur.

IJskar

Met onze twee nostalgische ijskarren geven wij graag je huwelijksfeest, jubileum, tuinfeest, barbecue of receptie extra glans. Uit de kleine ijskar haal je ongeveer 200 bolletjes in 2 smaken. Uit de grote 400 bolletjes in 5 smaken. Puur Tamminga, bij je thuis, in je tuin of in de feestzaal.

klein: 180 tot 200 bolletjes | 2 smaken | € 295,00
groot: 380 tot 410 bolletjes | 5 smaken | € 590,00

Guernsey

Voor ons ijs gebruiken we de boter van de koeien op het Kanaaleiland Guernsey. Zij doen zich bijna het hele jaar te goed aan een rijke variatie aan grassen. De melk heeft een zeer hoog vetgehalte.

A2-melk

Guernseykoeien zijn een beschermd ras. Zij produceren nog de niet gemuteerde A2-melk. Deze is gezonder dan de A1-melk die je in de supermarkt koopt. A1-melk heeft een gemuteerd gen. Een schadelijk stofje waarvan meerjarige consumptie kan leiden tot welvaartsziekten.

Betuwe

In de Betuwe laat een fantastische boer een kudde Guernseykoeien grazen. In de wei imiteert hij de bijzondere omstandigheden op Guernsey. Als enige ijsproducent in Nederland gebruiken we de A2-melk van deze Guernseykoeien in combinatie met de roomboter die we direct van Guernsey importeren.

Smaak

IJs maken is een vak, waarin de gebruikte receptuur essentieel is. Het gaat om de onderscheiden smaken in een ijsje of een coupe. Om die smaken goed te componeren, moeten de grondstoffen perfect in balans zijn. Natuurlijk zorgen we voor een verfijnde structuur van ons ijs. Schadelijke E-nummers tref je in onze producten niet aan.

“Ik drink al jaren geen melk meer en voel mij daar prima bij. Tijdens onze zomervakantie kreeg ik steeds last van mijn buik wanneer ik een ijsje had gegeten. Dat was vreemd. Want een ijsje van Tamminga gaf nooit problemen. Opeens herinnerde ik mij dat hij voor zijn ijs A2-melk gebruikt: volgens kenners niet bezwaarlijk voor lactosegevoelige mensen. Ik heb dus aan den lijve ervaren waarom ik zo graag een ijsje bij Tamminga koop. Dat is heerlijk romig en bezorgt mij in ieder geval geen buikpijn.”

Marjan, 35 jaar

Piets tip van de maand

“Verras je vriend of vriendin met een ijskraskaart.”